Tervetuloa kauppaamme!

Villa ja sen hoito

Keittovilla on villakangasta, joka värjätään ensin. Sen jälkeen se upotetaan kuumaan saippuaveteen, jossa kankaan kuidut saadaan liittymään toisiinsa mekaanisesti puristamalla. Näin kankaasta saadaan lujempi, lämpimämpi ja hyvin tuulta ja sadetta kestävä.

Villan pesu

Villa hylkii luonnostaan likaa ja paras tapa huoltaa villavaatetta on tuuletus. Kosteassa tuuletus turvottaa villan kuidut ja epäpuhtaudet poistuvat. Jos on pakko pestä, niin pese vaate käsin ja käytä vain villalle tarkoitettua hellävaraista pesuainetta. Veden tulee olla mieluusti 30 astetta tai vähemmän. Vaatetta ei saa vanuttaa hankaamalla – puristelu on paras tapa pestä. Pese vaate nopeasti ja laita raikkaaseen ilmaan kuivumaan, mieluusti vaakatasoon.

Villavaate on pitkäikäinen ja sitä kannattaa huoltaa hyvin. Säännöllinen tuuletus ja nukan poisto pitää vaatteen kuin uutena. Koin varalta kannattaa sijoittaa vaatekaappiin setripuun tai laventelin tuoksua.

Tahran poisto

Sappisaippua on hyvä aine tahranpoistoon. Kostuta saippua ja hiero sitä tahrakohtaan. Hiero tahraa sormella tai pehmeällä hammasharjalla varovasti ja huuhtele saippua lopuksi haalealla vedellä. Puristele vesi pois ja anna vaatteen kuivua luonnollisesti niin, että kuidut pääsevät hengittämään.

Sappisaippuan tilalla voit käyttää erityisesti villalle tarkoitettua nestemäistä pesuainetta.

[nm_banner image_id=”103″]
[nm_banner image_id=”104″]

Nyppyjen poisto

Kuten rakkaat lemmikkimme, tarvitsevat luonnon villasta tehdyt takit ja laukut harjausta. Tavallinen hiusharja pallopäisillä harjaksilla toimii hyvin. Saat tekstiiliin luonnollisesti muotoutuvat nypyt poistumaan ja tuote näyttää aina uudelta.
[nm_banner image_id=”242″]